Topp SEO -tips att komma ihåg när du marknadsför din webbplats

Topp SEO -tips att komma ihåg när du marknadsför din webbplats

28 August 2019 0 Von admin

Topp SEO -tips att komma ihåg när du marknadsför din webbplats

Att få din webbplats online är bara det första steget. Efter det måste du hitta ett sätt att marknadsföra din webbplats för att få besökare. Att marknadsföra din webbplats med SEO är ett av de bästa sätten att göra detta.

Med 67 000 sökningar utförs på Google varje sekund, är det inte vettigt att ignorera SEO för din webbplats. Men med all information där ute som talar om SEO, kan det vara svårt att räkna ut var du ska börja. Det här inlägget kommer att komma igång på rätt väg.

Fortsätt läsa för att lära dig sex SEO -tips som hjälper dig att ranka din webbplats på Google.

1. Lär dig vad din publik söker

Innehållet är kung när det gäller SEO. Problemet är att det kan vara svårt att veta vilka ämnen du ska skriva om på din webbplats. Det är där sökordsforskning kommer in.

Du kan använda verktyg som Googles sökordsplanerare för att lära dig vad människor söker efter i Google. Detta verktyg ger dig uppskattningar av sökvolymen för sökord varje månad. Skriv in ett ord så kommer sökordsverktyget att ge dig förslag på sökord som du kan rikta in dig på.

Använd denna data för att komma med idéer för blogginlägg. När du skriver dina inlägg kan du sedan integrera ditt sökord och andra liknande idéer i ditt inlägg. Detta hjälper din webbplats att rangordna dessa termer i Google.

2. Se till att din webbplats är mobiloptimerad

Användningen av mobilt internet har ökat med 504% sedan 2011. Det är många människor som använder sina telefoner istället för sin dator för att surfa på webbplatser.

Om du inte ger dessa människor en trevlig webbplatsupplevelse, varför skulle Google visa dem din webbplats i sökresultat? Om din webbplats inte är mobiloptimerad kommer Google att känna till och stöta ner din webbplats i sökresultaten.

För att optimera din webbplats måste du göra din webbplats lyhörd. Det betyder att när någon med en liten skärmstorlek besöker din sida kommer de att få en annan webbplatslayout som ser bra ut på mindre skärmar.

Optimering för mobil innebär också att vara säker på att mobilanvändare kan ladda din webbplats inom rimlig tid. Varannan sekund räknas när det gäller sidladdningstid.

Det första steget är att optimera dina bilder. Det finns komprimeringsverktyg där ute som minskar dina bildfilstorlekar utan att förstöra deras kvalitet. När du är klar med detta, implementera lat bildladdning på din webbplats så att dina besökare kan se din webbplats utan att ladda bilderna längst ner på sidan först.

3. Börja optimera för röstsökning

Textsökning har dominerat informationsfrågor sedan internet först började bli populärt, men det börjar förändras. Med smarta enheter som börjar bli bra på att förstå röstkommandon börjar röstsökning bli mer populärt.

På grund av det kommer många av de sökord som du normalt skulle optimera din webbplats för att börja sjunka i värde. Människor skriver inte så som de talar, så det kommer många nya söktermer som kommer att ta plats.

Om du kan optimera för dessa villkor inför dina konkurrenter får du ett steg på webbplatserna som ignorerar röstsökare.

4. Ignorera inte Backlinks

Bakåtlänkar har fått ett dåligt rykte de senaste åren. Det beror på att många webbansvariga har missbrukat dem för att rangordna sina webbplatser på Google.

Men det betyder inte att de inte fungerar, och att du inte kan använda dem för att förbättra SEO för din webbplats. Du kan tänka dig en baklänk som en röst för din webbplats. Ju högre rykte en webbplats har som länkar till dig, desto mer auktoritet får du för din webbplats.

Om du kan skaffa bakåtlänkar från flera webbplatser med hög myndighet kan du se en ökning av dina Google -rankningar.

Ett sätt att börja skaffa bakåtlänkar till din webbplats är gästpostering. Sök efter webbplatser som liknar dina och fråga om de accepterar gästbidrag till deras webbplats. Du skriver ett inlägg för deras webbplats och inkluderar en länk i innehållet som leder besökare tillbaka till din sida.

Det är en lång process, så var inte rädd för att kontakta SEO -tjänster för att hantera detta åt dig. Detta är ett av de enklaste sätten att skaffa trafik för din webbplats.

5. Optimera dina sidtitlar

Det är svårare än någonsin att fånga en persons uppmärksamhet på internet idag. På grund av detta måste du ge dina blogginlägg och sidor fängslande titlar som kommer att fånga en persons uppmärksamhet.

Du kan göra detta på två ställen: din sidtitel och metabeskrivning. Sidtiteln ska berätta för besökaren exakt vad din sida handlar om. Integrera ditt sökord i titeln för Google och berätta för sökare vad de lär sig genom att besöka din webbplats.

Din metabeskrivning ger dig en chans att prata lite mer om ditt inlägg. Använd det här utrymmet för att ansluta till en sökare.

Vad har de för problem? Vilka problem orsakar deras problem? Hur hjälper det att besöka din webbplats deras problem?

Genom att optimera dessa saker ökar din klickfrekvens på sökmotorer. Google vill ranka relevant innehåll, så att öka detta kommer att berätta för Google att din sida svarar på de frågor som deras användare har.

6. Optimera för utvalda utdrag

Googles mål är svaret på användarens fråga. För att göra detta skapade Google rika utdrag att placera högst upp i sina resultat för att svara på användarens fråga utan att gå till en annan webbplats.

Dessa utdrag kan innehålla allt från definitioner till produktlistor. Google hämtar denna information från en webbplats som de anser gör ett utmärkt jobb med att svara på sökfrågor.

På grund av detta är rankning nummer ett på Google inte lika effektivt som det brukade vara. Du kan rankas som nummer fem och fortfarande ha ett utvalt utdrag högst upp i resultaten.

För att få din webbplats dit, ta en titt på de utdrag som för närvarande rankas och undersök hur webbplatsen där gör det. Försök att göra detta på din webbplats så att du kan dra nytta av utdragspositionen själv.

Att marknadsföra din webbplats med SEO är värt det

Ja, SEO är mycket arbete. Men när du lägger ner arbetet kommer du att dra nytta av långt in i framtiden. Använd tipsen ovan för att börja marknadsföra din webbplats.

Om du vill dra nytta av din nya SEO -trafik behöver du en plan för att tjäna pengar på din trafik. Gå tillbaka till vår blogg för att läsa våra senaste marknadsföringsstrategier.