Var hittar du de bästa gratis bilderna för bloggar

Var hittar du de bästa gratis bilderna för bloggar

22 März 2018 0 Von admin

Var hittar du de bästa gratis bilderna för bloggar

Att skapa fantastiskt innehåll händer inte bara tack vare dina kreativa förmågor.

Du behöver också rätt digitala marknadsföringsresurser för att göra ditt innehåll så värdefullt som det kan vara. Detta innebär att investera i saker som länkbyggande kampanjer och finansiering av onlineannonser, eller till och med bara hitta de bästa bilderna för bloggar.

Varje blogg behöver en bild om du vill att den ska bli framgångsrik. Men om du inte är det en fotograf, betala för professionella bilder kan enkelt läggas till.

Tack och lov finns det många gratis bildsajter där ute för att göra det här verktyget mer tillgängligt. Om du aldrig har hört talas om en sådan webbplats tidigare, oroa dig inte – vi har gjort en lista över några bra att börja med.

Här är alla de bästa ställena att få gratis bilder för bloggar.

1. FreeImages

FreeImages är precis som det låter – platsen att gå när du behöver ett foto, men du vill inte betala för det.

Deras lager är fullt av alla möjliga fångster. Från uppriktiga bilder av människor som varierar i ålder och bakgrund till vackra landskap och vilda djur, allt du behöver finns här.

Den enda fångsten? Vissa bilder har olika begränsningar och användningsområden.

Var noga med att läsa de rättigheter du har tillgång till innan du laddar ner en bild och lägger den på din blogg. Detta kommer att hålla dig i gott skick med FreeImages och förhindra att andra problem uppstår, som en direkt konflikt med en av fotograferna som laddar upp sina bilder till den här webbplatsen.

2. StockVault

Nästa på listan är StockVault. Detta är en plats där alla typer av annonsmaterial möts.

Fotografer och videografer laddar upp de verk de vill att folk ska använda. Sedan hittar bloggare, utvecklare av tryckta medier och alla andra typer av individer vad de vill ha och gör det till en del av sina kampanjer.

Någon kan leta efter en bild av en gammal, övergiven byggnad medan en annan person kan behöva det perfekta skottet av en person som skrattar eller ett vackert hem. Oavsett vad det behövs finns det gott om bilder för bloggar tillgängliga här.

För att inte tala om, StockVault har också förinställningar, grafik och texturer tillgängliga!

Dessa kan användas med bilder du laddar ner eller på egen hand. Sådana resurser är sista handen för att göra ett blogginlägg komplett. Att ha dem redo att gå och lätt åtkomliga kan förändra din kreativa process.

3. Unsplash

Unsplash är ett annat bra ställe för alla gratisbilder du behöver.

Webbplatsen har en sökfunktion som liknar alla vanliga sökmotorer. Gå bara till hemsidan, skriv det du letar efter och bläddra igenom resultaten som kommer upp.

Du kommer också att märka förslag på relaterade, populära sökningar när du skriver.

Inte ens säker på vad du letar efter? Prova att använda Unsplashs Chrome -tillägg.

De har en funktion du kan lägga till som genererar en ny bild varje gång du öppnar en flik. Bilden går att ladda ner direkt. Detta kan göra innehållsskapande till en roligare och inspirerande process än vad du normalt brukar.

4. Flickr

Flickr har ingen kostnad när det gäller ekonomi – men det finns några hoops att hoppa igenom på den här webbplatsen.

Varje gång du söker efter bilder för bloggar är det bästa sättet att börja med att leta efter “med Creative Commons -licens”. Denna sökning kommer att resultera i en mängd gratis miniatyrbilder för dig att titta igenom, av alla möjliga visuella innehåll.

När vissa bilder fångar upp ögonen klickar du på dem för att se om du verkligen kan använda dem på din blogg eller inte. Var och en kommer att ha specifika rättigheter och villkor, beroende på fotografen som laddade upp bilden i första hand.

För det mesta vill en fotograf bara ha en länk tillbaka till sitt arbete. Detta erkänner dem som den ursprungliga skaparen av innehållet du använder på din blogg och kan hjälpa till att utöka deras närvaro online.

Det finns vissa människor som vill ha betalning, eller som bara tillåter att foton används för vissa saker. Ändå är Flickr bland de mest populära och mest pålitliga webbplatserna för bloggare att hitta gratis bilder.

5. Dreamstime

Om du gillar att använda Flickr kommer du också att älska Dreamstime.

Denna webbplats gör också en stor insats för att skydda fotografers rättigheter, samtidigt som det gör det enkelt för andra innehållsskapare att hitta gratis bilder. Allt är royaltyfritt och enkelt att hitta och ladda ner.

Observera att vissa bilder kommer att kosta, men dessa kommer bara att vara runt tjugo cent!

Det är något som alla kan betala för, även om det kommer att öka med tiden. Håll dig till de kostnadsfria alternativen Dreamstime har tillgängligt om du inte är helt kär i en av de betalda bilderna.

6. Nytt gammalt lager

Vad händer om ämnet du bloggar om är en del av en specifik nisch?

Detta kan göra din sökning efter gratis bilder för bloggar lite svårare. Men tack vare internetets omfattande djup blir det inte omöjligt.

Ta New Old Stock, till exempel. Detta är en gratis bilder webbplats som är dedikerad till att dela vintage foton med online -användare. Några av dessa kommer att vara realtidsredogörelser för viktiga punkter i historien, medan andra helt enkelt tar dig tillbaka i tiden till bilder från vardagen.

Hur som helst är resan ganska cool och mycket lättillgänglig genom New Old Stock.

7. Public Domain Archive

Public Domain Archive fungerar ungefär som New Old Stock gör, förutom att det erbjuder bloggare mer olika bilder.

Du kan hitta vintagefotografier här, samt moderna fångster och allt däremellan. Allt innehåll sträcker sig från naturbilder till stadsgator och byggnader samt människor och saker.

En sådan variation är kul att utforska och ännu bättre att använda i alla blogginlägg. Med så mycket att välja mellan kan du till och med bestämma dig för att göra din blogg till en interaktiv tidning.

Få alla de bästa bilderna för bloggar och öka din SEO

Varför använda bilder för dina bloggar, hur som helst?

Eftersom dessa kan förbättra din webbplats rankning mer än du kanske tror. Bilder erbjuder mer innehåll för sökrobotar att genomsöka. Dessutom kan du namnge och bilda en bild med relevanta sökord, eller använda den som ett sätt att länka någon annanstans på din webbplats.

Gör alltid sådan SEO -taktik med fotografens rättigheter i åtanke.

Registrera dig idag för att hjälpa dig hantera denna del av din SEO -kampanj med mera.