Viktiga webbplatsbyggnadstips du kan räkna med

Viktiga webbplatsbyggnadstips du kan räkna med

6 August 2018 0 Von admin

Viktiga webbplatsbyggnadstips du kan räkna med

En enda användbarhetsfråga kan förstöra framgången för din webbplats.

Detta beror på att användbarhetsfrågor skapar hinder mellan dig och kunden. Och alla hinder kommer bara att främja dem och få dem att ifrågasätta din trovärdighet.

Här är några viktiga tips om hur du bygger webbplatser du kan räkna med att dra kunder till din sida.

Gör det enkelt

Bryt ner saker helt enkelt för din kund. Se till att du inte använder någon jargong eftersom de inte kommer att förstå det. Samtidigt kan du inte heller prata ner till din kund.

Försök att hålla ditt språk konverserande och lätt att förstå. Detta är det bästa sättet att övertyga din kund om att du tar dem på allvar och att du kommer att ge dem din 100%.

Stora bitar text är svåra att läsa. De flesta besökare på din webbplats tar inte tid att läsa varenda rad. De kommer att hoppa från en bit information till nästa. De flesta av dem tar bara tid att fokusera på information som är viktigast för dem.

För att bryta upp dessa bitar, kompensera en del av texten med bilder.

Var dessutom inte rädd för vitt utrymme. Det tjänar också till att bryta upp texten och gör den lättare att smälta. Försök dessutom att använda färger med hög kontrast och lättlästa teckensnitt.

Se också till att använda rubriker och underrubriker för att göra det lättare för människor att välja den information de verkligen vill läsa. Håll informationen kortfattad och till den punkt för att minimera mängden information de har att dechiffrera.

Lägg till kontaktinformation

Folk vill veta att de har att göra med ett riktigt företag med riktiga människor. Att inte ge kontaktinformation försämrar din kundrelation. De vill veta att de kan nå dig om det behövs.

Var noga med att inkludera så många kontaktmedel som behövs.

Detta inkluderar ett telefonnummer, e -postadress och alla sociala medier. Du kan också använda kontaktformuläret på din webbplats för att göra det enkelt för kunder att kontakta dig.

Var noga med att använda captchas och andra former av skräppostskydd. Ett annat förslag är att skapa din egen onlinegemenskap där dina kunder kan interagera med dig såväl som med andra kunder.

Detta är ett bra sätt att snabbt svara på eventuella problem de står inför. Och det främjar ett starkt kundengagemang.

Gör det inte för upptaget

När människor går till en webbplats letar de efter något som är organiserat men lätt att navigera. Du vill inte ha för många saker på gång på din webbplats.

Det behöver inte vara fruktansvärt färgglatt eller ha för många bilder. Och för många blinkande skyltar eller popup-fönster skulle bara tjäna till att stänga av människor.

Det finns definitivt företag där många färger och bilder kan behövas. Detta gäller till exempel om du driver ett moderelaterat företag. Det är dock inte lämpligt för alla som har att göra med ekonomi.

Gör det informativt

Ett säkert sätt att frustrera dina kunder är att kräva att de slutför användarregistrering för att kunna se även den mest grundläggande informationen.

Om de letar efter en lösning på ett problem eller snabbt vill få information om din produkt, vill de inte ta sig tid att registrera sig.

Begränsad tillgång till din webbplats tar bort kundernas möjligheter att göra en riktig bedömning av om de ska göra affärer med dig eller inte. Du bör sträva efter att ge så mycket information du kan för att utbilda kunden.

Du måste se till att all information som människor behöver få lätt tillgänglig för dem via din webbplats.

Du måste ha en uppfattning om vilken typ av saker folk frågar när de kommer till dig för dina tjänster. Så se till att du täcker alla dessa ämnen på din webbplats.

Dessutom måste du berätta för dem vilka tjänster du erbjuder och hur mycket du tar betalt.

Hur mycket erfarenhet har du? Varför ska de komma till dig istället för att gå till någon annan? Hur är de tjänster du erbjuder bättre än dina konkurrenters tjänster?

Höger kundvagn

Webbplatser måste vara en väl utformad tratt till din kassasida. Oavsett om du säljer produkter, tjänster eller båda, bör varje sida i slutändan driva fler konsumenter till köp.

Men när din omsorgsfullt omhändertagna ledning kommer till din kundvagn, se till att du inte låter dem svimma. Fel vagn kan hämma försäljningen även när konsumenterna är ett enda klick från att göra ett köp.

Olika e-handelsplattformar är byggda för olika typer av kunder. Om du säljer en begränsad serie produkter och tjänster är ett verktyg som concrete5 enkelt att använda och kan effektivisera hela din process.

Mobiloptimering

Mottaglig webbdesign betyder helt enkelt att en webbplats automatiskt anpassar sig till storleken på alla enheter som en smartphone, surfplatta eller skrivbord.

Dagens användare förväntar sig att alla webbplatser fungerar på vilken enhet som helst. Enligt Pew Research, en majoritet av amerikanerna äger smartphones.

Hur kan du se om din webbplats är responsiv? Ett snabbt och enkelt sätt är att helt enkelt dra för att ändra storlek på din webbläsare. Om innehållet inuti omarrangemang och text inte stängs av är chansen stor att din webbplats reagerar.

Om du använder Googles Chrome-webbläsare kan du installera tillägget Mobile/Responsive Web Design Tester. Det låter dig testa din webbplats på olika mobil- och surfplattformar och storlekar.

Med detta kan du verkligen se vad dina användare upplever på sina mobila enheter.

Tips för att bygga webbplatser

Även om dessa webbplatsbyggnadstips kan verka små för dig, är de för en potentiell kund ofta själva anledningen till att de ger upp på din webbplats och går vidare till en av dina konkurrenter.

Att ta sig tid att säkerställa en smidig kundupplevelse går långt mot att få återkommande affärer.

Utforska vår blogg för mer information om hur du förbättrar din kundupplevelse för maximal effekt.